Van eten naar food | Cultura

Geplaatst op: 25-03-2019

De expositie 'Van Eten naar Food' is t/m 26 april te zien in drie ruimtes in Cultura en toont een gevarieerd beeld van het thema Food.

We blikken terug naar hoe het vroeger was met voorwerpen uit onze collectie. Ook is er informatie over het maken van boter en kaas en de geschiedenis van het brood bakken. ‘Vergeten’ en nieuwe groenten krijgen ook aandacht.

En hoe kijken we naar de toekomst? Ede, is een voorbeeld van de overgang van een agrarische samenleving naar het stadsleven. In de regio zijn veel bedrijven en onderzoeksinstituten die zich met voeding bezighouden. In de expositie hebben we oog voor welke kant we met ons voedsel op willen. De gemeente Ede voert vanaf 2015 een bijzonder voedselbeleid. Dat heeft een positief effect op de inwoners van Ede én op de ondernemers.

Dat Food een goede inspiratiebron is voor keramisten is te zien op de begane grond. Hier staat een groot aantal werken van cursisten van Cultura. Ook de Schijf van Vijf krijgt aandacht, net als kookboeken en keukenvoorwerpen.

De expositie is vrij toegankelijk  tijdens de openingsuren van Cultura. Cultura Erfgoed (2e verdieping) is vanaf 11.00 uur geopend.

Extra

- woensdagmiddag 3 april een workshop voor kinderen in Cultura Erfgoed rondom het food-thema
- Op 24 april ’s avonds zal de heer Hilco van Stuyvenberg een lezing houden. Het thema is 'Wat doet eten/food met ons? Wat doen wij met eten/food?'met tussendoor wat proeverij experimenten. Nadere aankondiging volgt.