Fiets en wandelroutes 2017

Het mooie van het weidse Ede, wat betreft oppervlakte één van de grootste gemeenten van Nederland, is dat ieder gebied zijn eigen identiteit heeft. Er zijn diverse prachtige fiets- en wandelroutes in onze omgeving uitgezet. Op deze pagina vind u tips.

Fietsen

1. Smaakfietsroutes

De smaakfietsroutes vangen de smaken van Ede. Het is onmogelijk om alle smaken te vangen in één route, daarom zijn er maar liefst 4 smaakroutes rond Ede samengesteld.

Lees meer en ga naar de route(s).....

2. De Goudsberg: Het middelpunt van Nederland

In Lunteren vorm de Goudsberg het middenpunt van Nederland. Tussen Lunteren, Wekerom en Ede ligt een prachtig gebied met veel sporen uit het verleden. De stuwwal uit de ijstijd, de Celtic fields en de Germaanse put uit de ijzertijd, de middeleeuwse engen, de langste nog zichtbare wildwal van Nederland en een Hessenweg.

Lees meer en ga naar de route(s).....

3. Fietsroute Smaak van Van Gogh

Volg de vrolijke zonnebloembordjes in en rondom Ede en maak kennis met bijzondere streekproducenten die samen 'De Smaak van Van Gogh' creëren!

Lees meer en ga naar de route(s).....

4. De Edese bos fietsroute

Lees meer en ga naar de route(s).....

5. .... fietsroute

6. .....fietsroute

7. .....fietsroute

8. ......fietroute


Wandelen

1. De rolstoel wandelroute

Lees meer en ga naar de route(s).....

2. Schaapskooi wandelroute

Lees meer en ga naar de route(s).....


Meer routes online

Op www.fietseninede.nl staan mooie fietsroutes rondom Ede. Daarnaast vind je er interessante tips voor bezienswaardigheden in de omgeving, en interessante wetenswaardigheden over de Veluwe.

De fotografie op www.wandeleninede.nl nodigt uit om de Edese natuurgebieden per voet te ontdekken. Er zijn routes die je leiden over de mooiste natuurgebieden zoals De Planken Wambuis en het Wekeromse Zand, of kies een van de elf klompenpaden waarmee je over mooie kleine paden loopt.

Tenslotte is er de website www.eropuitinede.nl met maar liefst 115 wandel- en fietsroutes!