Ontwikkeling ‘Dropzone Ede’

De welbekende Liberation Route loopt van het Belgische Lommel, via Brabant, Nijmegen en Arnhem naar Duitsland en trekt jaarlijks 1 miljoen toeristen vooral uit Engeland, Duitsland en de VS. Met al haar militaire erfgoed in de directe omgeving, liggen er voor Ede grote kansen om het 'Bevrijdingtoerisme' te versterken en hier zo meer van mee te profiteren.  

Onder de (werk)titel ‘Dropzone Ede’ zet Ede zich in om haar plek binnen de Liberation Route te versterken. Vanuit dit historische perspectief, werkt het Platform UIT in Ede aan een positionering van  Ede als de ‘landingsplaats’ van waaruit de verschillende historische plaatsen in Ede en de regio bezocht kunnen worden. Ede maakt daarbij gebruik van haar ligging op de Veluwe en de kwaliteiten die dat met zich meebrengt. Naast militaire historie en de natuur, leent ‘Dropzone Ede’ zich prima om ook het culturele aanbod te ontdekken.

Het Platform UIT in Ede ziet kansen om gedurende het hele jaar aanbod van verblijf, uitstapjes, routes, arrangementen te ontwikkelen. Maar ook het uitbouwen van de highlights in september en de  aandacht voor de bevrijding van Ede op 19 april staan op de agenda.

Om ‘Dropzone Ede’ succesvol te laten worden, gaat het Platform UIT in Ede graag de samenwerking met de sector aan. Inmiddels zijn samen met OAD de eerste stappen gezet om tot mooie arrangementen te komen.