Smaak van Van Gogh

Ede introduceert Van Gogh Smaakprofielen als onderdeel van De Smaak van Van Gogh  

Food-wethouder Leon Meijer heeft deze week het eerste exemplaar van de Van Gogh Smaakprofielen in ontvangst genomen. Het boekje zal worden verspreid onder chefs van restaurants in de regio, de provincie Gelderland en daarbuiten met als doel hen te inspireren volgend jaar een Smaak van Van Gogh gerecht of menu te laten bereiden. De Van Gogh Smaakprofielen dienen daarbij als leidraad. De Smaak van Van Gogh is een initiatief van de gemeente Ede en maakt deel uit van het themajaarVan Gogh 2015, 125 jaar inspiratie. De Van Gogh Smaakprofielen is het eerste concrete project onder deze noemer. Binnenkort zullen er meer projecten worden gelanceerd. Diverse restaurants in de regio geven aan met de smaakprofielen te gaan werken, waaronder de restaurants Planken Wambuis, Het Oude Politiebureau, Buitenzorg, De Waldhoorn, Grand Café Kruller, de Echoput en Kröller-Müller museumrestaurant Monsieur Jacques. Ook in Brabant – partner in het Van Goghjaar 2015 -is interesse getoond. De gemeente stelt zich ten doel 125 restaurants te willen aansluiten.

‘Koekje van Van Gogh’

De Van Gogh Smaakprofielen zijn niet voorbehouden aan alleen restaurants. Ook bedrijven die een (streek-)product willen ontwikkelen op basis van de Van Gogh Smaakprofielen kunnen zich laten inspireren door het werk van Vincent van Gogh. Het boekje reikt hen daarvoor allerlei tips aan. Het eerste product op initiatief van De Smaak van Van Gogh tot stand komt is het

‘Koekje van Van Gogh’. Deze lekkernij wordt vervaardigd door Banketbakkerij Mekking uit Bennekom en komt in januari 2015 op de markt in een speciaal hiervoor ontwikkelde Smaak van Van Gogh Koektrommel. Andere producten die begin 2015 het levenslicht zullen zien zijnVan Gogh Perensapvan ’s Heeren Loo en een speciaalVan Gogh Veluwe biertje.  

Marketing en public relations

De gemeente Ede biedt restaurants, bedrijven en particulieren die aan de slag gaan met de Van Gogh Smaakprofielen diverse tegenpresentaties in de vorm van communicatiemiddelen, marketing en public relations op nationaal en internationaal niveau. Omdat De Smaak van Van Gogh officieel deel uitmaakt van het Van Goghjaar 2015, worden projecten onder dit initiatief ook belicht. In Ede krijgt De Smaak van Van Gogh een aparte rubriek op de website Uit in Ede. Ook zal het project en zijn initiatieven worden meegenomen in de Veluwepromotie en beschikt het over een eigen website en een Facebookpagina met actuele informatie.

 

smaakvangogh@gmail.com.

www.smaakvangogh.nl.

Facebook.com/smaakvangogh