Nieuwjaarsreceptie

Het nationale Van Goghjaar begint in Ede met ‘De Smaak van Van Gogh’

De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ede in Cultura staat helemaal in het teken van de Smaak van Van Gogh, het project waarmee de stad inhaakt op het Van Gogh jaar 2015, 125 jaar inspiratie. In het in- en exterieur van het gebouw zullen de bezoekers de specifieke penseelstreken van de schilder herkennen, in vorm van onder meer banners, afbeeldingen met het Smaak van Van Gogh-logo en andere sfeerelementen. Tijdens de receptie worden hapjes geserveerd die zijn geïnspireerd op de werk en leven van Van Gogh. Daarmee wordt tegelijkertijd aandacht gevraagd voor een nieuw project van de gemeente Ede: de Smaakprofielen van Van Gogh. Meer informatie over dit initiatief treft u aan in een apart artikel in deze nieuwsbrief.

Molen Concordia

Hoogtepunt van de avond vormt de start van het aanlichten van Molen Concordia en het onthullen van de  speciale Smaak van Van Gogh doeken aan de wieken. Deze handeling zal ‘live’ worden verricht vanaf de nieuwjaarreceptie van Cultura door burgemeester Cees van der Knaap. De verlichting is een cadeau van de gemeente Ede aan de jarige molen, die in 2015 zijn 125ste verjaardag viert.

Horecava in Amsterdam

Dat het de gemeente ernst is de ‘Smaakprofielen van Van Gogh’ landelijk te laten doorbreken bij bedrijven, restaurants en de particuliere markt, bewijst de aanwezigheid van het initiatief op de Horecava in Amsterdam RAI van 12 t/m 15 januari 2015. De aanwezigheid op de grootste horecabeurs van ons land wordt gebruikt om Ede neer te zetten als epicentrum op het gebied van food en streekproducten. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Koksgilde Nederland, dat in samenwerking met De Smaak van Van Gogh de zogeheten Dutch Cuisine (Hollandse keuken) bij restaurateurs en food-bedrijven onder de aandacht gaat brengen. Ondernemen in Ede gebruikt de beurs om acquisitie te plegen op food-bedrijven. Voor meer informatie over De Smaak van Van Gogh, verwijzen u naar de www.smaakvangogh.nl. U kunt de ontwikkelingen rond de merknaam ook volgens via Facebook/smaakvangogh.