Gelderlanders over Grenzen

Geplaatst op: 01-07-2018

Pop-up tentoonstelling Station Ede-Wageningen t/m  22 juli         

Al zo lang er grenzen zijn, worden ze door mensen overschreden. Immigranten en emigranten kwamen en gingen, ook in het gebied dat nu Gelderland is. Hun redenen waren legio: op zoek naar werk, in de hoop op een beter leven, om te schuilen voor gevaar, vanwege de liefde of uit zucht naar avontuur. Met deze pop-up tentoonstelling geven we grensoverschrijders uit allerlei tijden een gezicht.

De pop-up tentoonstelling laat bijzondere portretten met korte teksten zien van Gelderlanders die de grens overstaken. In de stationshal van Station Ede-Wageningen zijn een tiental portretten te zien. De pop-up tentoonstelling is t/m 22 juli te zien op het station.  Station Ede-Wageningen, Stationsplein 9 te Ede.

Deze activiteit is onderdeel van het Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland. Voor de complete festivalagenda zie www.erfgoedfestival.nl