Modderdag bij Stadsvarkens

Geplaatst op: 25-06-2018

Modderdag bij Stadsvarkens, zaterdag 30 juni

De nieuwe biggen in het Veldhuizerbos zijn  gek op modder. Stadsvarkens kan een Nationale Modderdag (29 juni) niet aan zich voorbij laten gaan.

Aanstaande zaterdag, 30 juni, geeft Stadsvarkens op een heel eigen wijze invulling aan de modderdag. De dag wordt op verschillende manieren ingericht, waarbij deelnemers modder steeds tegenkomen.

Kom zaterdag naar Stadsvarkens aan de Langekampweg, net voorbij de slagbomen en Tuinenpark De Koekelt en sluit vrij aan bij de activiteiten.

Vanaf 14:00 uur kun je aansluiten bij:

-          Rondleidingen (doorlopend) door het perceel van Stadsvarkens
Vrijwilligers van Stadsvarkens laten je zien hoe de varkens gehouden worden en waar ze precies leven in het bos. Waterpoelen hebben de varkens nodig om te koelen en modderpoelen om parasieten te verwijderen. Waar en hoe ze dat doen is interessant om te zien. Mee pompen om de waterpoel te vullen mag altijd.

-          Zaadbommen maken
Met modder, klei, water, zaad en nog wat dingen maken we zaadbommen. Een leuke workshop die zaadbommen oplevert voor de ware guerrilla gardeners. Stiekem kun je zo ook onbereikbare plekken verfraaien met bloemen door je eigen bommen te gooien. Bij de varkens mag natuurlijk ook, graag zelfs.

-          Boswerkzaamheden
Het terrein heeft onderhoud nodig. Soms zwaar werk, soms vies werk, maar altijd gezellig om samen tussen de nieuwsgierige varkens te doen. Je mag aanschuiven, houdt rekening met je schoeisel! De sloot moet worden uitgebaggerd, Paden moeten bijgewerkt, stront geruimd, gras gemaaid, timmerwerk, bomen geveld, zwerfvuil verzameld.

-          Spel
Scouts van scoutinggroep Jan Hilgers kunnen zomaar voorbij komen, schrik niet zij doen ook mee met de modder. Scoutinggroep heeft een parcours uitgezet, waarbij de kinderen door de modder gaan. Leuke afwisseling als je ziet dat je zo ook met modder om kan gaan.