Kleurenspektakel met Zuid-Afrikaanse bloembollen

Geplaatst op: 18-06-2018
De zomer is bij uitstek het seizoen om te genieten van felle kleuren, geuren en smaken. Zuid-Afrikaanse en Mediterrane bloembollen lenen zich daar in het bijzonder voor. Knalrode dahlia’s en gele cypella uit midden Amerika, hardblauwe agapanthus, felgele trigidia, een verzameling tulbaghia en roze sterretjes uit zuidelijk Afrika zijn een lust voor het oog. De geuren, die in de avond van verschillende bloemen vrijkomen, zijn verrassend. En de tong wordt gestreeld door de fijne en pittige smaken van de tulbaghia. Een plant waarvan zowel de bloemen als de jonge bladeren in salades worden verwerkt. In de bloemen proeft men naast een pittige uiensmaak ook een verrassende waterkerssmaak. Van al dat moois is te genieten op de kwekerij van Jaap Duijs in Otterlo. Al jaren richt deze enthousiaste kweker zich speciaal op bijzondere knol- en bolgewassen. Met geduld en passie werkt hij door middel van kruising en selectie toe naar nieuwe en verbeterde cultivars van met name tulbaghia en rhodoxis.
Op zaterdag 7 juli is er een open dag op de kwekerij, waar Jaap Duijs zijn collectie toont en uitleg geeft over de verzorging van Zuid-Afrikaanse en Mediterrane bloembollen.

Locatie: Kwekerij Jaap Duijs, Haarweg 2, 6731 SE Otterlo
Datum en tijd: zaterdag 7 juli van 10.00 – 17.00 uur
Toegang: gratis
Informatie: www.jaapbol.nl