Wekeromse Zand

Geplaatst op: 07-05-2018

Korte ijzertijdrondleiding op het Wekeromse Zand

Op zaterdag 19 mei organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen een rondleiding over het ijzertijdcomplex op het Wekeromse Zand. Deze rondleiding is speciaal bedoeld voor mensen die niet zo ver willen of kunnen lopen, maar wel iets willen zien en horen over de ijzertijdboerderij en directe omgeving. Onderweg vertelt de boswachter over de historie van het terrein en de functies van de gebouwen, waaronder de boerderij en de spieker. Deze excursie is ook geschikt voor gebruikers van rollators.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats bij de gereconstrueerde ijzertijdboerderij, gelegen aan de Vijfsprongweg, nabij het kruispunt de Vijfsprong te Wekerom. Duur: ca. 1 uur. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Anita Leeuwis, tel. 06 - 24 594 294 of Keesjan Kleef, tel. 06 - 52 519 146.

Routebeschrijving:
Vanuit de richting Ede naar het noorden over de Apeldoornseweg. Op de rotonde richting Wekerom: Wekeromseweg, deze gaat over in de Edeseweg. Daarna links de Vijfsprongweg. Vanuit andere richtingen over de N303 naar het dorp Wekerom, Edeseweg inslaan en rechtsaf Vijfsprongweg. Aan de onverharde weg ligt de parkeerplaats aan de linkerkant.