Winterexpositie: Vijfhonderd jaar Reformatie

Geplaatst op: 29-11-2017

Nieuwe winterexpositie: Vijfhonderd jaar Reformatie
De Bijbel in huis: prenten, boeken en tegels
tot en met 18 februari 2018

In 2017 wordt herdacht dat het protestantisme 500 jaar geleden ontstond: volgens de overlevering timmerde Luther op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen de deur van de slotkapel in Wittenberg. Luther vertaalde in de daarop volgende jaren de Bijbel ook in de volkstaal, en daar zouden nog tal van nieuwe vertalingen op volgen. De ontwikkeling van de verbeelding op prenten,n en de samenhang met de series van Bijbelse voorstellingen op tegels staan centraal in de wintertentoonstelling in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Meer informatie: www.nederlandstegelmuseum.nl

Alles op een rijtje:

Wat: Winterexpositie: Vijfhonderd jaar Reformatie
Waar: Nederlands Tegelmuseum, Eikenzoom 12, Otterlo
Wanneer: tot en met 18 februari 2018