Kunst met een Glimlach

Geplaatst op: 19-10-2017

Expositie Kunst met een Glimlach
met werken van Wouter Bens en Tineke Thielemans

Met de expositie ‘Kunst met een Glimlach’ toont De Kijkdoos humorvolle bronzen beelden van Tineke Thielemans en intrigerende schilderijen van Wouter Berns. De tentoonstelling vindt plaats van 4 t/m 19 november 2017 in Villa Erica te Bennekom.

 Wouter Bernsstudeerde vanaf 1988 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. In zijn verhalende schilderijen wordt je als kijker op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. De geschilderde waarheid ligt ergens in het midden. Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: uit literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek en film. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door.  www.wouterberns.nl

Tineke Thielemans woont in Bennekom.  Tineke verdiepte zich al snel in de beeldende kunst via cursussen algemene vorming. Hoewel ze in het begin werkte met allerlei soorten steen, was en klei, koos ze vervolgens voor brons. Ze werkte onder leiding van Peter Krijnen, Gé Berns en Wil Fortuijn. Ze is voornamelijk autodidact. Vanaf 1987 is ze bezig met beeldhouwen en vanaf 1996 exposeert ze veelvuldig. In het werk van Thielemans zie je een andere wereld, een bijzondere wereld. Een wereld die kwetsbaar en gevoelig is, maar tevens een wereld waar je glimlachend naar kijkt. www.tinekethielemans.nl

Alles op een rijtje

De opening van expositie ‘Kust met een Glimlach’, door burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede is op 4 november 15.00 uur in Villa Erica, Ericapark 1, te Bennekom. Openingstijden expositie: 4 t/m 19 november 2017, vrijdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur. De toegang tot de tentoonstelling is gratis. Meer informatie: www.dekijkdoosbennekom.nl