Wild spotten | September en oktober | Ede

Geplaatst op: 24-08-2017

Edelherten zijn overwegend schuwe dieren die vooral rust en ruimte nodig hebben. Zij vinden die rust en ruimte alleen nog op de Veluwe en bij de Oostvaardersplassen. Om ze te zien moet je de juiste plekken weten en heel veel geduld hebben.

Wildkansel

Een grote kans om het wild te zien is vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa twee kilometer afstand van Natuurcentrum Veluwe. De kansel biedt ruimte aan 45 personen en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Excursies

Vanaf de rand van het bos voert een “fluisterpad” naar de ingang van de kansel. De excursies naar de wildkansel duren tot de schemering. Er wordt gestart met een videofilm. Na afloop van de film gaan de deelnemers onder begeleiding van de boswachter per fiets naar de wildkansel. In september en oktober zijn er veel mogelijkheden om deel te nemen aan een excursie. Alle data vindt u hier. Het wel noodzakelijk dat u van te voren reserveert.

Alles op een rijtje

Activiteit: excursies wild kijken
Datum en tijd: verschillende data en tijden in september en oktober
Locatie: start vanaf Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a in Ede

Meer informatie over de excursies