Tentoonstelling Carel Visser | 2 september t/m 10 december | Kröller-Müller Museum

Geplaatst op: 28-08-2017

Kunst maken uit overgebleven materialen. Dat deed Carel Visser. Zijn vader was aannemer en hield regelmatig materiaal over. Visser laste het restmateriaal aan elkaar en maakte zo mensen en dieren van ijzer. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Van 2 september t/m 10 december kun je zijn kunstwerken bekijken in het Kröller-Müller Museum.

Van geometrisch naar vrij

In het begin van zijn carrière legde Visser de focus op geometrie. Symmetrie, draaing en herharling was belangrijk. Later liet hij dit los en maakte hij vrijere beelden. Hij gebruikte daarvoor afgedankte en natuurlijke spullen. Denk aan autobanden, olievaten, schelpen, veren en eieren. Vaak stapelde hij dit op. Zo ontstond ook het werk Springend (foto).

Alles op een rijtje

Tentoonstelling: Carel Visser
Data: 2 september t/m 10 december
Locatie: Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, Otterlo

Meer informatie over het museum en de tenoonstelling

 

 

 

Beeld: R. Klein Gotink