Feestelijke Goudsberg Publieksdag | Zaterdag 17 juni | Lunteren

Geplaatst op: 12-06-2017

Wilde je altijd al archeoloog zijn? Of ervaren hoe men in de IJzertijd leefde? Dan is de Goudsberg Publieksdag zeker iets voor jou. Op zaterdag 17 juni vindt deze feestelijke dag plaats in de omgeving van Lunteren.

Wat is er te doen

Tijdens de Goudsberg Publieksdag zijn er heel veel leuke activiteiten. In Museum Lunteren worden kinderen archeologen. Speuren naar scherven om ze vervolgens aan elkaar te lijmen.

Bij de Eendjesvijver spelen de jongste kinderen levend ganzenbord. De oudere kinderen doen een speurtocht.

Bekijk de omgeving van boven, vanaf Uitkijktoren de Koepel. Ook zijn er exposities, waaronder een foto-expositie van (Instagram)fotograaf Wesley Glassmacher.

Ontdek de schatten van de Goudsberg onder leiding van een gids. Een wandeling langs prachtige uitzichtpunten en bijzondere geschiedenis.

Bij de IJzertijdboerderij ga je terug in de tijd. Maak kennis met muziek van lang geleden, pas kledingstukken van toen, volg een workshop van een ijzersmid en nog veel meer.

Bereikbaarheid

Vanaf de vijf locaties en NS station Lunteren vertrekt elke 20 minuten een klassieke autobus die langs de locaties heen en weer rijdt. De route langs de locaties kan ook prima gefietst worden. Een fiets huren kan bij Flier tweewielers, dorpsstraat 31, Lunteren (vlakbij het NS station).

Alles op een rijtje

Activiteit: Feestelijke Goudsbergpublieksdag
Datum en tijd: zaterdag 17 juni, 10.30-16.00 uur
Locatie: verschillende locaties in en om Lunteren

Meer informatie over de activiteiten, de locaties en het evenement