'Een Javaanse L'histoire du soldat' | Zaterdag 1 april | Theater Cultura

Geplaatst op: 13-03-2017

Een oud verhaal in een nieuw jasje. Dat is de voorstelling ‘Een Javaanse L’histoire du soldat’. In deze voorstelling komen humor, dans, mime, slapstick en muziek samen. Beleven? Houd dan zaterdagmiddag 1 april vrij in je agenda. Dan speelt de voorstelling in Theater Cultura.

Arme soldaat
Een arme soldaat is onderweg naar huis. Hij speelt op zijn oude viool. De duivel verleidt hem zijn instrument in te ruilen voor een boek dat de beurskoersen voorspelt. De soldaat stemt toe en vergaart een fortuin. Maar zijn ziel is hij kwijt, net als zijn zorgeloze bestaan met oprechte vriendschap. Door het wurgcontract met de duivel kan hij de vloek niet ongedaan maken en beleeft hij bizarre avonturen.

Uitdaging
De basis van het stuk is ‘L’histoire du soldat’ van Stravinsky en Ramuz. Zij daagden nieuwe generaties uit om het theaterstuk aan te passen op hun eigen tijd en cultuur. Gerard Mosterd (choreograaf) en Goenawan Mohamad (schrijver) namen de uitdaging aan. Ze transformeerden het stuk. Nu komen humor, dans, mime, slapstick en muziek er op een bijzondere manier in samen. In Indonesië trok het drie jaar lang uitverkochte zalen.

Rolverdeling
De verteller van het verhaal is Wieteke van Dort. Drie van Java’s beste dansers vullen de andere rollen in. De muziek is in handen van het New European Ensemle, dat volgens Van Dort voortreffelijk is.

Luister ook een interview met Wieteke van Dort terug waarin ze vertelde ze over de voorstelling.

Alles op een rijtje
Voorstelling: Een Javaanse L'histoire du soldat
Datum en tijd: zaterdag 1 april, 15.00 uur
Locatie: Theater Cultura, Molenstraat 45 in Ede

Meer informatie en tickets

 

Beeld: Witjak Widhi Cahya