Tentoonstelling Ger van Elk

Geplaatst op: 06-02-2017

Ger van Elk - Kröller-Müller Museum
18 februari t/m 9 juli 2017

Van 18 februari tot en met 9 juli zijn in het Kröller-Müller Museum werken te zien van Ger van Elk. Van Elk is één van de pioniers van de conceptuele kunst in Nederland. Binnen de conceptuele kunst is het idee belangrijker dan het uiterlijk. Wat Van Elk uniek maakt, is dat bij hem de uitvoering van het kunstwerk wel een belangrijke rol speelt.

Humor en relativering
De geldende normen in de kunstgeschiedenis en de manier waarop de werkelijkheid wordt weergegeven vormen een constante thematiek voor Van Elk. Hij ondermijnt de traditionele scheidslijn tussen schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie en tussen twee- en driedimensionaal. Dit doet hij met goed uitgedachten beelden, veel humor en relativering.

Schenking
Het grootste deel van zijn kunstenaarsloopbaan is Ger van Elk verbonden aan de prestigieuze galerie Art & Project (1968-2001). In 2013 schenkt voormalig galeriehouder Adriaan van Ravesteijn ruim tweehonderd kunstwerken aan het Kröller-Müller Museum. De werken die te zien zijn, zijn onderdeel van deze schenking, aangevuld met twee werken uit eigen collectie van het museum.

Alles op een rijtje
Expositie: Ger van Elk
Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur