'Kunst van het Kijken in Kernhem' - Huis Kernhem

Geplaatst op: 28-01-2017

‘Kunst van het Kijken in Kernhem’ - Huis Kernhem
28 januari t/m 12 februari


Verbeelden wat je waarneemt. Dat doen Erik Zwaga en Nicky Dijkstra allebei, zij het elk op hun eigen manier. Zwaga laat de werkelijkheid zien in olieverfschilderijen, Dijkstra met bronzen beelden. Hun werken zijn te zien in Huis Kernhem.


Sfeer
Erik Zwaga begon op zijn twintigste te schilderen, aanvankelijk in de stijl van de Romantische School. Na een abstracte periode ontstond de behoefte aan het verbeelden van de werkelijkheid zoals hij die waarneemt. Zo kwam hij tot het schilderen van stillevens. Daarbij is de sfeer belangrijker dan de precieze weergave. Die sfeer bereikt hij door het subtiel toepassen van licht en gedempt kleurgebruik. Het resultaat is een klassieke stijl met een knipoog naar het heden.


Beweging vangen
Nicky Dijkstra verbeeldt de werkelijkheid in bronzen beelden. Deze zijn een weergave van haar waarneming van mensen en dieren. In haar werk probeert ze de beweging van het onderwerp te vangen. Hierdoor wordt je als kijker bewust van het ‘volgende moment’. De beelden bouwt Dijkstra op uit was of klei en giet deze vervolgens in brons. Ze werkt zowel vrij als in opdracht.

Alles op een rijtje
Expositie: Kunst van het Kijken in Kernhem
Adres: Kernhemseweg 7, Ede
Openingstijden: Zaterdagen en zondagen van 12.00 - 17.00 uur (LET OP zondag 12 februari van 14.00-17.00 uur)