Expositie Bert Lever in Cultura

Geplaatst op: 11-01-2017

Expositie Cultura
Bert Lever 13 januari t/m 4 februari 2017

'De mens en zijn aangezicht'

Al vanaf zijn jonge jaren beleeft Bert Lever (1949) plezier aan tekenen en schilderen. Tijdens zijn studie biologie maakte hij vele tekeningen van preparaten van planten en dieren. Het zal mede daardoor gekomen zijn, dat hij aanvankelijk altijd nauwkeurig en zeer gedetailleerd werkte.

Niets hoeft precies te zijn
Nadat het jarenlang een onderschoven kindje was, pakte Lever 25 jaar geleden het tekenen en schilderen weer op. Hij volgde cursussen bij onder meer KEO-Werkwinkel, het KREK en Cultura. Van het gedetailleerde is inmiddels weinig meer over, hij heeft er bijna een hekel aan gekregen. Zijn focus ligt op portret- en modelschilderijen met acrylverf, vaak in onverwachte kleuren geschilderd. Hij houdt van de onverwachte effecten in zijn schilderijen en niets hoeft precies te zijn.

Expostitie in Cultura
In de expositie is een bescheiden overzicht te zien van de schilderijen die Bert Lever in de afgelopen paar jaar maakte. Het overzicht toont iets van het onverwachte kleurgebruik, maar er zijn ook zwart-witschilderijen bij. Er zijn veel portretten te zien, maar er zijn ook een aantal modelschilderijen.De expositie geeft een beeld van zijn werk en werkwijze en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Cultura.