Open Monumentendag Ede

Geplaatst op: 30-08-2016

Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag Ede. Dit jaar is het thema Iconen en symbolen.Deze 30ste editie staat in het teken van beelden en tekens met een bijzondere betekenis. In monumenten zie je ze overal: van binnen- en aan de buitenkant, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen.

De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen. Met veel inzet van de leden van de plaatselijke comités heeft de Open Monumentendag ook dit jaar weer een prachtig programma voor u.

Programma

In Ede, Lunteren, Otterlo en Bennekom zijn diverse activiteiten. Kijk voor het uitgebreide programma op de website www.ede.nl/openmonumentendag. Binnenkort leest u meer over het programma in Gemeentenieuws #Ede.

Klassendag

Vrijdag 9 september gaan zo’n 150 leerlingen van basisscholen uit de Gemeente Ede op bezoek bij monumenten.  Dat zijn dit jaar Jachthuis Sint Hubertus en het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.