Lekker fietsen rond Ede met een smaakfietsroute

Geplaatst op: 09-06-2016

Wel eens bloemen gegeten? Maak kennis met kweker Jaap Duijs in Otterlo en leer kleurige salades maken. Dit bijzondere bedrijf en nog meer smakelijke adressen staan op de vernieuwde smaakfietsroute ‘van bier tot honing’. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij VVV’s en verblijfsaccommodaties in de omgeving van Ede.

Smaakfietsroutes.nl heeft vier routes uitgezet rond Ede waarmee fietsers kunnen toeren langs streekproducenten. De routes van gemiddeld 35 kilometer voeren langs kaasboerderijen, tuinderijen, een bierbrouwerij, imkerij, fruitbedrijven, eierboerderijen, vleesverwerkers, zorgboerderijen en diverse boerderijwinkels. De eerste twee routes zijn in 2014 uitgezet, in het jaar dat Ede Hoofdstad van de Smaak was. Beide routes zijn dit jaar helemaal nagelopen en opnieuw uitgebracht, nu in een handzaam formaat voor op de fiets. Daarbij zijn nieuwe stops toegevoegd zoals kwekerij Duijs, maar ook Boerderijwinkel De Blaak in Harskamp en Hoeve Landlust in Ederveen. De vernieuwde routes heten ‘van bier tot honing’ en ‘van kaas tot ei’ en bestrijken vooral de noordkant van de gemeente Ede. De andere twee routes, ‘van pastinaak tot appelboom’ en ‘van melk tot brood’ verkennen het zuiden van de gemeente Ede, waarbij net even over de gemeentegrens naar Renkum en naar Wageningen wordt uitgeweken. Deze routes zijn in 2015 uitgezet en nog helemaal actueel.

De routes kunnen op ieder moment van de dag worden gefietst, maar bestudeer wel de openingstijden van de boerderijen. Deze zijn op wisselende tijden geopend. De routekaarten zijn voor ca. € 1,75 te koop bij de VVV Ede (Stadswinkel), VVV-agentschap boekhandel Kniphorst in Wageningen en VVV-agentschap boekhandel Novita in Bennekom, bij plattelandswinkel ’t Schuurtje in Lunteren of Molen De Vlijt in Wageningen en verder bij enkele verblijfsaccommodaties in de omgeving. Voor de complete lijst met verkoopadressen bij hotels, vakantieparken en campings, zie www.smaakfietsroutes.nl

Data: dagelijks tot en met oktober 2016

Startlocaties: divers

Prijs: € 1,75 per routekaart

Info: www.smaakfietsroutes.nl