Pop-up festival, kunst voor iedereen!

Geplaatst op: 19-05-2016

In de laatste week van mei 2016, vindt het Pop-up Festival plaats in het centrum van Ede. 

Pop-up wil zeggen dat vanuit het niets, bijvoorbeeld een theater, een expositieruimte of een lounge wordt gecreëerd. Langslopend publiek wordt verrast en verleid met acts, en kan deelnemen aan een kunstactiviteit. Zo wordt de dagelijkse gang van zaken op een verassende manier doorbroken. Zo'n twintig acts zullen verspreid over vier dagen door het hele centrum opduiken. 

Diverse kunstenaars en groepen zoals Momo theaterwerkplaats, Valley Voices Vocal Group, Beyond Basic, The Kitchen Floor Ramblers en Pure Voice zullen op verassende wijze te zien en te horen zijn. Er worden gedichten voorgedragen, mini concerten gegeven, er wordt gedanst, geschilderd en nog veel meer. Op woensdag 25 mei begint het festival met een speciale dag voor ouderen. Er wordt op het marktplein een theater in de buitenlucht opgesteld en ouderen kunnen vanaf 10.00 uur onder andere genieten van optredens van zangeres Paula Vos en dichter Pineaux. 

Het hele festival staat er een 'speel met mij' vleugel op het marktplein. Iedere pianist van jong tot oud kan daar wat laten horen. Ook staat er een grote geheimzinnige kist met kijkgaten. Elke keer zal daar iets nieuws in te zien zijn. Kortom: het pop-up festival zal door het verassingselement nog lang in je geheugen blijven zitten.

Kijk op www.popupfestival.nl voor meer informatie en de tijden van de pop-ups als je ze wilt komen bekijken. Al weet natuurlijk niemand precies wanneer en waar de acts opduiken!

Het slotfeest is op zondag 29 mei, waar de Pop-up Wisselbokaal 2016 wordt uitgereikt en iedere deelnemer een aandenken krijgt. Om 19.30 in cafe Railroad op het Museumplein. Graag tot ziens!

 

Het Pop-up Festival wordt geproduceerd door SEC KunstWerkplaats uit Ede.