Landgoeddag Kernhem, groter en completer dan ooit!

Geplaatst op: 31-05-2016

Op zaterdag 18 juni vindt voor de 5e keer de Landgoeddag plaatst op Landgoed Kernhem. Wat begon als een jaarlijkse open dag van de biologische bedrijven Brandrood en Makandra, is na het aanhaken van steeds meer partijen op het landgoed uitgegroeid tot de Landgoeddag. “Dit jaar zijn we groter en completer dan ooit” vertelt Michiel Cassuto van Kaasboerderij Brandrood. “Met het aanhaken van Huis Kernhem, Groei & Bloei, de gemeente Ede en studenten van Hogeschool van Hall Larenstein, hebben we een uitgebreid programma opgezet dat interessant is voor jong en oud.”

Verken het landgoed te voet, of met de huifkar

De activiteiten vinden plaatst verspreid over het hele landgoed. Een mooie aanleiding om het landgoed te voet te ontdekken. “Huis Kernhem is het centrale punt van de dag. Vanaf hier loopt er over de lange laan richting Makandra een zintuigenpad. Dit hebben de studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein uitgedacht” vertelt Michiel. Het zintuigenpad is een van de elementen van de dag die aansluit bij het thema ‘Prikkel je zintuigen’. Een andere optie is om de huifkar te nemen, deze rijdt de hele dag rond en stopt bij Zorgboerderij Makandra, Kaasboerderij Brandrood en Huis Kernhem.

Uitgebreid programma

De meeste activiteiten vinden op een van de drie haltes plaats. “Zo vind je bij Huis Kernhem een mooie expositie, live muziek, een markt, voelmuur, en workshops bootcamp en yoga. Zorgboerderij Makandra heeft een uitgebreid programma rond de boerderij, met rondleidingen, oud-Hollandse spelletjes, en de mogelijkheid om je eigen fruit te plukken. Bij mij, Brandroodkaas, kun je ook deelnemen aan rondleidingen, kunnen de kinderen spelen in de hooiberg of geschminkt worden, en zijn er proeverijen van bier en kaas. Ik heb een biersommelier uitgenodigd die perfecte combinaties van bijzondere bieren en lokale kazen gemaakt heeft, er zitten zoveel variaties in deze smaken! En dat is nog maar een gedeelte van het uitgebreide programma”, lacht Michiel.

“Het samenwerken met de andere gebruikers van het landgoed vind ik erg leuk, onderling hebben we veel en goed contact. We zijn er erg trots op dat we tijdens de Landgoeddag samen het landgoed open kunnen stellen voor iedereen!”.

De Landgoeddag Kernhem vindt plaats op 18 juni. Van 10.00 tot 16.00 worden er verschillende activiteiten georganiseerd op de terrein van Huis Kernhem, Kaasboerderij Brandrood, en Zorgboerderij Makandra.