Painting the Modern Garden: Monet to Matisse

Geplaatst op: 19-04-2016

Maak een magische reis door de prachtige, innovatieve en uitgebreide tentoonstelling van de Royal Academy in Londen.

Claude Monet was een fervent tuinder en misschien wel de belangrijkste schilder van tuinen in de geschiedenis van de beeldende kunst, maar hij was niet de enige. Grote namen als Van Gogh, Bonnard, Cezanne, Kandinsky, Klee, Klimt, Pissarro en Matisse zagen de tuin als een krachtig thema voor hun schilderijen, en staan centraal in de grote en inventieve tentoonstelling die de Royal Academy in Londen (t/m 20 april 2016) aan de betekenis van 'de tuin' wijdde. Deze tentoonstellingsfilm presenteert via vele tuinen een magische reis door de evolutie van de moderne kunst in de periode 1860 - 1920, en toont de nieuwe en soms radicale ideeën van grote kunstenaars.

Voor data en tickets ga naar www.cinemec.nl