Lammetjes spelen op de heide

Geplaatst op: 26-04-2016

De lammertijd bij de Edese Schaapskudden is voorbij en alle schapen lopen inmiddels weer op de heide.  De lammetjes die dit voorjaar zijn geboren zijn inmiddels groot en sterk genoeg om een stevige wandeling te maken. Uiteraard wordt daarbij veel gespeeld nu ze alle ruimte hebben. De kudde geniet zichtbaar van de ruimte die ze hebben op de heide, na een verblijf in de schaapskooi. De honden kunnen zich nu, na een paar maanden verplichte rust, weer volop wijdenaan hun taak, het schapendrijven. 

Wanneer u een wandeling over de Ginkelse of de Eder heide maakt kunt u de herders Aart en Henk van den Brandhof, hun honden en de schapen zomaar tegenkomen. Dan kunt u genieten van de malle sprongen die de lammetjes maken en de rust van de oudere schapen.

De eerste weken gaan de herders nog niet al te ver weg, dus kunt u de kudden vinden in de omgeving van de schaapskooien.

Meer informatie over de schaapskudden kunt u vinden op www.edeseschaapskudden.nl