Engels toneel - Hamlet

Geplaatst op: 14-04-2016

26/4Engels toneel – Hamlet

 

Vanuit het Barbican te Londen brengt het National Theatre Shakespeare's beroemdste tragedieHamletop het grote doek. Vanwege groot succes en de 400ste sterfdag van Shakespeare is dit indrukwekkende toneelstuk opnieuw bij CineMec te zien. Hamlets titelrol wordt vertolkt door Benedict Cumberbatch, (The Imitation Game).

In Shakespeare's beroemdste tragedie bereidt een land zich voor op oorlog, terwijl een hooggeplaatste familie uiteenvalt. Zoon Hamlet voelt zich gedwongen zijn vaders dood te wreken, maar raakt verlamd door deze zware daad. Het dilemma brengt zijn land en geest in gevaar en dat drijft hem tot waanzin. 

National Theatre, een waar kwaliteitsgezelschap, maakt van de eigen producties geweldige registraties: met een overdadige hoeveelheid camera’s die doordringen tot in de verste hoeken van het décor en de acteurs adembenemend dicht op de huid zitten. De camera-choreografie is tot op de seconde uitgestippeld, zodat de kijker eerder in een toneelbed belandt dan de acteurs en het gevoel krijgt altijd méér te zien dan het publiek dat de voorstelling in Londen bijwoont.

Deze nieuwe bewerking van Hamlet werd geregisseerd door Lyndsey Turner. De voorstelling is Engels gesproken en Engels ondertiteld. Prijs is incl. drankje na afloop.