Unieke rondleidingen over Landgoed Kernhem Ede

Geplaatst op: 01-02-2016

Op zaterdag 20, 27 februari, zondag 21, 28 februari en zaterdag 5 maart 2016 kunt u mee met een unieke rondleiding op landgoed Kernhem.

Dit arragement bestaat uit twee delen: Allereerst een rondleiding over het landgoed met een gids van St. Recreatie Veluwe & Vallei gevolgd door een bezoek aan de expositie “Metamorfose van Ede" Straks is Nu weer Toen. Deze expositie toont werk van beeldend kunstenaar Salman Ezzammoury en gedichten van de stadsdichter van Ede Harry Oonk. De kunstenaar zal zelf uitleg geven bij zijn werk.

Alle rondleidingen starten om 14.00 uur bij de hoofdingang van Huize Kernhem, Kernhemseweg  (aan N 224) te Ede.

Toegangsprijs: volwassenen €5,00 p.p., kinderen €4,00 p.p.

Deze rondleiding is grotendeels toegankelijk voor rolstoelen en duurt 1 uur.

 

Landgoed Kernhem bestaat al 600 jaar

Enkele vragen die aan bod zullen komen tijdens de speciale rondleiding zijn:

Hoe zag het vroegere huis eruit, wat was de functie van Kernhem, wie woonden er, waarom zijn er wandellanen? Wat zijn de Vissekom en de Hanepol? Welke paddenstoelen kweekt men op zorgboerderij Makandra en wat zijn Brandrood koeien? Waarom heeft de Gemeente Ede het landgoed laten herstellen? Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider u alles over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos en de kruidentuin. Op het erf van een boerderij bekijken we de oudste boom in de regio.

Aanmelden: VVV Ede, Molenstraat 45, 6711 AW Ede, of via info@vvvede.nl, tel. 0318 – 61 44 44. Aanmelden kan ook ter plaatste bij de rondleider. De wandeling gaat altijd door.