Tribute to Simon & Garfunkel

Geplaatst op: 14-01-2016

Dennis Kolen en Jop Wijlacker halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen Sound of Silence, Scarbourough Fair en Homeward Bound tot het gezellig meezingen met Mrs Robinson, The Boxer en Cecilia. De liedjes worden afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Momenten van bezinning maar ook vrolijk meezingen!

Simon & Garfunkel traden in hun beginjaren op met alleen een gitaar en twee microfoons. Door hun harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstond er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intieme en intense sfeer. 

Dennis Kolen & Jop Wijlacker

De uit Rotterdam afkomstige Dennis Kolen groeide, zoals veel muzikanten van zijn generatie, op met de muziek uit zijn vaders platenkast. Songwriters als Paul Simon, Neil Young en Dylan werden zijn voorbeelden. Maar bovenal werd Dennis beïnvloed door een muzikale stroming uit de jaren 70 die ‘Westcoast’ wordt genoemd en bands voortbracht als The Eagles, Poco en Crosby, Stills and Nash. Al snel ontwikkelde Dennis een voorliefde voor de complexe harmonieën die zijn soloplaten typeren.

Vanuit die liefde voor complexe harmonieën was de combinatie met de uit Gouda afkomstige Jop Wijlacker snel een feit. Jop Wijlacker is frontman van de Hermes House Band International. Hij is professioneel stemacteur bij The VoiceStudio en heeft zijn eigen opnamestudio, voor zangworkshops, zangcoaching en opnames. Hij beschrijft hoe hij zijn enthousiasme voor het zingen en optreden over wil brengen op anderen, ervaren of onervaren en hij doet dit vanuit een wetenschap dat veel mensen vaak beter kunnen zingen dan ze zelf denken. Om dat te ervaren is iemand nodig die ze met enthousiasme en ervaring begeleidt en dat is Jop.

Donderdag 21 januari brengen Jop en Dennis ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden dromen. De echte Simon & Garfunkel  fans mogen dit niet missen. Kaarten voor het theaterconcert zijn  à € 12,50 verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.