Portret modelboetseren in Ede

Geplaatst op: 22-12-2015

Een natuurgetrouwe driedimensionale weergave maken naar een levend model. Dit kan met de cursus Portret- en Modelboetseren van Kunstencentrum Cultura (Molenstraat 45 in Ede). Deze cursus start op woensdag 13 januari van 13.30 – 16.00 uur. Er worden in totaal 13 lessen gegeven. Meer informatie is te vinden op www.cultura-ede.nl/cursussen.

Er is in deze cursus ook ruimte voor een eigen interpretatie van de weergave van een model. Er wordt gewerkt met fijne charmotteklei, staand achter een boetseerbok of zittend aan een tafel. Er is voldoende gereedschap voor bewerking beschikbaar. Het model wordt aan alle kanten waargenomen en van daaruit kan een logische opbouw van het kleimodel worden gecreëerd. Het leren driedimensionaal kijken en opbouwen is tevens een goede basis voor tekenen en beeldhouwen. De mogelijkheid bestaat om ook met deze disciplines verder te gaan. Aan het einde van de cursus bestaat de mogelijkheid om het werk te bakken en verder af te werken met glazuur of te voorzien van een patinalaag.