Keys to Mozart met Daria van den Bercken en het Dudok Kwartet

Geplaatst op: 08-12-2015

Foto: Het Dudok Kwartet. Fotograaf: Ronald Knapp

 

Vrijdag 18 december laten de strijkers van Het Dudok Kwartet samen met Daria van den Bercken de muziek van Mozart klinken, zoals u het nog nooit gehoord heeft.

Daria van den Bercken, city artist Ede

Daria van den Bercken, de koningin  van de toetsen, tovert een heel eigen wereld uit de piano tevoorschijn. Alle toonaangevende podia in Nederland hebben Daria verwelkomd en ze is een regelmatig terugkerende gast in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze was vaste pianist bij de Tiende van Tijl en won vele prijzen.

Dit seizoen is Daria driemaal in Ede. Het eerste concert geeft ze vrijdag 18 december met het Dudok Kwartet in Theater Cultura. De overige twee concerten vinden plaats in de Edesche concertzaal. Verder geeft ze in de week voorfagaand aan het concert in Cultura, een masterclass aan de leerlingen van de Talentklas van Cultura. De leerlingen spelen ook in het voorprogramma van het concert.

Keys to Mozart

Daria van den Bercken raakte gegrepen door universele thema’s in de muziek van Mozart, zoals gelaagdheid, elegantie, speelsheid en perfectie. Ze doorgrondt zijn muziek vanuit deze invalshoeken in het programma Keys to Mozart, dat verder gaat dan de concertzaal. Samen met het Dudok Kwartet komt Daria's dance-tracklist van 24classics.com tot leven. Componisten van Splendor, o.a. David Dramm en Martin Fondse, nemen het ‘menuet’ onder handen, en tijdens het optreden zijn films van Daria te zien waarin u vanuit Mozarts muziek de wereld van nu in kijkt. In dit concert klinkt Mozart zoals u het nog nooit gehoord heeft.

Het Dudok Kwartet

In 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjes van de Groenekan Prijs, de meest prestigieuze prijs voor kamermuziek die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in Nederland.

Talentklas Cultura in het voorprogramma

Voorafgaand aan het concert is er een voorprogramma om 19.30 uur met de leerlingen van de Talentklas van Cultura. Na afloop van het concert is het tijd voor napraten onder het genot van een glas wijn.  Kaarten voor het concert zijn a  € 24,00 verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl