Vier het mee: het 100e concert van de Edesche Concertzaal!

Geplaatst op: 13-11-2015

EDE - De Edesche Concertzaal viert dubbel feest. Komende vrijdag vindt het 100e concert in de Edesche Concertzaal plaats. Dan presenteren violiste Cecile Huijnen en accordeoniste Marieke Grotenhuis hun eerste gezamenlijke cd. Genoeg redenen om daar bij te zijn.

De Edesche Concertzaal rolt voor het publiek letterlijk de rode loper uit om het 100e concert uitbundig te vieren Sinds het eerste concert op 13 oktober 2013 zijn er al 10.000 kaarten verkocht. Twee jaar noeste arbeid zorgde ervoor dat de Edesche Concertzaal inmiddels een gevestigde naam in het Nederlandse muziekleven is. Niet alleen het publiek vond de weg naar de Edesche Concertzaal, ook gerenommeerde musici als Ronald Brautigam, Hannes Minnaar, Isabelle van Keulen, Valentina Lisitsa, om slechts enkelen te noemen waren de afgelopen jaren in Ede te beluisteren. “Het is geweldig te zien dat we zover zijn gekomen. Met onverwoestbaar enthousiasme en doorzettingsvermogen komt dit particuliere initiatief tot steeds grotere hoogten”, aldus eigenaar Nando Eskes.

Feestelijke volksdansen

Komende vrijdag is het de beurt aan concertmeester van het Gelders Orkest Cecile Huijnen en accordeoniste Marieke Grotenhuis. Om hun presentatieconcert van hun eerste cd extra luister bij te zetten nemen ze Radio 4-coryfee Lex Bohlmeijer mee. Hij vertelt tussen de gespeelde werken over de achtergronden van die muziek. Muziek met net zo’n vrolijk tintje als de avond zelf, want Cecile en Marieke spelen feestelijke volksdansen van onder meer Brahms, Dvorák en Bartók.

Lovende recensie

De Volkskrant kende het nieuwe album vier sterren toe. Recensente Biëlla Luttmer schrijft: "Het werkt. Je hoort hoe violiste Cécile Huijnen haar oerkant aanspreekt. Verleidelijk draait ze om de accordeon van Marieke Grotenhuis. Ze zweept haar op en keert haar met schalkse versieringen de rug toe, als het mooiste meisje van het dorp, dat weet wat ze waard is."
 
Vier dit dubbele feest mee in de Edesche Concertzaal en bestel kaarten voor dit prachtige concert via http://www.ticketjames.com/t388 of bij de voorverkooppunten in Ede: Boekhandels Het Paard van Troje, Boekhandel Frits Hardeman en De Bron of aan de zaal. Voorverkooppunt in Bennekom: Bruna. Voorverkooppunt in Lunteren: The Readshop. Voorverkooppunt in Barneveld: Boekhandel Romijn. Voorverkooppunt in Veenendaal: De Rank. Voorverkooppunt in Woudenberg: Chr. Boekhandel Droogendijk. Voorverkooppunt in Nijkerk: Boekhandel Roodbeen.

Noot voor de redactie:

De Edesche Concertzaal is een initiatief van Eskes Media, uitgever van DagjeWeg.NL. De Edesche Concertzaal ontvangt geen subsidie.
Neem voor meer informatie of het aanvragen van perskaarten contact op met de Edesche Concertzaal 0318-200214 of info@edescheconcertzaal.nl.

Edesche Concertzaal
gebouw Noorderkerk
Amsterdamseweg 9, 6711 BE, Ede

Voor meer informatie over dit concert of de Edesche Concertzaal kunt u contact opnemen met Jan-Willem van Ree, +31 (0)318-200 214.
Programmering: info@edescheconcertzaal.nl