IJspret in Ede Centrum!

Geplaatst op: 17-11-2015

Na twee jaar afwezigheid is de ijsbaan weer terug in Ede. Dankzij de steun van de gemeente Ede, organiseert Friends on Ice dit jaar het ijsbaanproject van 12 december 2015 t/m 30 januari 2016. In het kader van 'EEN LEVENDIG CENTRUM' komt de OVERDEKTE ijsbaan te liggen op het Raadhuisplein in Ede.

De Edese Ijsvereniging neemt een prominente rol in bij de organisatie. Zij namen als eersten het initiatief voor deze ijsbaan en hebben Friends-on-Ice aangezocht om de organisatie te ondersteunen. Friends On Ice heeft de organisatie overgenomen, maar de Edesche Ijsvereniging is nog zeer betrokken bij de uitvoering met haar vrijwilligers.

 

De laatste keer dat het project actief was in Ede, was in december 2012 en januari 2013. Toen werd voor de tiende keer het ijsbaanproject in het Openluchttheater georganiseerd. Ook in dat seizoen kwamen veel bewoners van Ede en omgeving schaatsen in de prachtige omgeving van het theater. Maar liefst 4.000 kinderen kwamen gratis schoolschaatsen en veel bedrijven maakten gebruik van Grand Café De Scheve Schaats om te genieten van een arrangement.

Ondanks het feit dat er nu besloten is om het project weer te laten plaatsvinden, is nog steeds wel hulp nodig van de Edese bevolking en bedrijven. Met de aankondiging van de ijsbaan, is ook direct een wervingsactie begonnen, waarbij bedrijven gevraagd zal worden om zich te conformeren aan het project en ook zullen particulieren in de gelegenheid worden gesteld om lid te worden van de ‘Vrienden van de IJsbaan’. Daarnaast zullen er diverse acties plaatsvinden. Nieuw is de twaalf-rittenkaart. Wij roepen een ieder op om het project te steunen om er ook voor de komende jaren zeker van te zijn dat een ieder weer kan genieten van IJSPRET in Ede-Centrum.

Stichting Friends on Ice roept nu al enthousiaste bedrijven en particulieren op om mee te denken hoe e.e.a. een succes kan worden. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@friendsonice.nl of via tel. 0318-699490