De Vier Jaargetijden met Het Gelders Orkest

Geplaatst op: 17-11-2015

De Vier Jaargetijden met Het Gelders Orkest

Vrijdag 20 november brengen de strijkers van Het Gelders Orkest o.a. De vier jaargetijden ten gehore. Laat u meevoeren met deze prachtige muziek.

Antonio Vivaldi’s fenomenale De vier jaargetijden behoren tot de meest vitale barokconcerten in de wereld; geen uitvoering is hetzelfde! De componist publiceert ze in 1725 voor het eerst, in een bundel van twaalf concerten. De eerste vier vernoemt hij naar een seizoen. Het programmatische karakter dat hierdoor ontstaat, blijkt ook uit de vele aanduidingen - hondengeblaf, onweer en vogelgezang - in de partituur.  De strijkers van Het Gelders Orkest weten er, onder leiding van de concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest Vesko Eschkenazy, uitstekend raad mee!

Eschkenazy sleept na zijn studie in Sofia prijzen in de wacht bij het Wieniawski Concours in Polen en het Londense Carl Flesch Concours. Als solist treedt hij op met het Royal Philharmonic Orchestra en de London Philharmonic. Hij opent het programma met de Symphony for Strings nr. 2 van Carl Phillip Emanuel Bach, tweede zoon van de beroemde  ‘J. S.’. Het derde werk is Concerto grosso nr. 5 van Tartini, net als ‘C. Ph. E’ en Vivaldi een grootheid in de 18de eeuw en naast Vivaldi de grootste vioolvirtuoos van zijn tijd.

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding om 19.30 uur. Na afloop van het concert is het tijd voor napraten onder het genot van een glas wijn.  Kaarten voor het concert zijn a  € 28,00 verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl