Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World

Geplaatst op: 09-11-2015

28 nov 2015 - 17 april 2016

 

Dit najaar eert het Kröller-Müller Museum de Engelse Barbara Hepworth (1930-1975) met een grote overzichtstentoonstelling. 

 

Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World brengt haar carriere stap voor stap in beeld, van beginnend kunstenaar in de jaren twintig tot de internationaal bekende beeldhouwer, die zij aan het eind van het haar leven is. 
Sculpturen van hout, marmer en brons, alleen al bijzonder om de ongelooflijke vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn, worden afgewisseld met schilderijen, tekeningen en film- en fotomateriaal van Barbara Hepworth aan het werk in haar atelier, of te midden van haar vrienden. 

 

Vormen uit de natuur
De tentoonstelling laat zien hoe Hepworth uit aan de natuur ontleende vormen, soms figuratief en soms abstract toegepast, een onmiskenbaar eigen handschrift ontwikkelt, van grote betekenis voor de moderne beeldhouwkunst. 

 

Beelden buiten
Een wandeling door de beeldentuin van het museum, het wereldberoemde Rietveldpaviljoen bekijken en daar verrast worden door de rijke collectie bronzen beelden die het museum van Barbara Hepworth bezit, maakt de tentoonstelling compleet.  

 

Samenwerking Tate Gallery en Arp Museum
De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Tate Britain in Londen en met het Arp Museum Bahnhof Rolandseck in Remagen.