WUR lezingen

Geplaatst op: 24-04-2015

De Wageningen Universiteit en Researchcentre (WUR) organiseert in het Van Goghjaar 2015 vier lezingen geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh. De schilderijen en tekeningen die Van Gogh van het landleven en het landschap maakte, koppelt Wageningen UR aan de ontwikkeling van de wetenschap. De lezingenreeks maakt deel uit van de programmering van de Smaak van Van Gogh, een initiatief van de gemeente Ede. 

WUR en Van Gogh
Wageningen UR heeft haar wortels in 1876, toen Van Gogh begon met schilderen. VAn Gogh schilderde plattelandstaferelen, die de harde arbeid en grote armoede van boeren lieten zien. Deze zware omstandigheden vormden de opmat voor de oprichting van de rijkslandbouwschool Wageningen, de voorloper van Wageninen University. Tijdens de lezingen delen weterschappers hun kennis op het gebied van food, natuur en landschap. Kennis waarmee de WUR wereldwijd excelleert.  

Programma

26 april 2015, Kröller-Müller Museum
'De zware landarbeid van toen en de machines van nu'. Professor Eldert van Henten, expert in het toepassen van robotica in de landbouw.
Deze lezing is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor het Kröller-Müller Museum

27 juni 2015, Akoesticum Ede (tijdens Foodfestival Food Unplugged)
'Huishoudens en voedselzekerheid: van 'De aardappeleters' tot hedendaags Nepal'. Professor Hilde Bras, onderzoeker in de sociologie van consumptie en huishoudens.

5 september 2015, Akoesticum Ede
'De cultuuraardappel is het resultaat van kunst en kunde'. Emeritus hoogleraar Evert Jacobsen, autoriteit op het gebied van aardappelverbetering. Inclusief aardappelproeverij verzorgd door Rijn IJssel Vakschool Wageningen.  

Download hier de flyer.