Het Kröller-Müller Museum presenteert: Van Gogh & Co

Geplaatst op: 10-04-2015

In de nieuwe tentoonstelling Van Gogh & Co. Dwars door de collectie (25 april - 27 september 2015) ligt de focus op de traditionele genres uit de 19e eeuw: stillevens, natuurmotieven, stadsgezichten en de menselijke figuur. Zo wordt een nieuwe licht geworpen op ruim honderd werken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum. 

Meer dan 50 schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh uit verschillende periodes worden getoond naast werken van zijn tijdgenoten en navolgers. Onder de tentoongestelde stukken zijn werken van meesters als Henri Fantin-Latour, Paul Cézanne en Auguste Renoir. 

Een zomer met Van Gogh (juni-september)
Van juni tot september organiseert het museum Een zomer met van Gogh, een programma met activiteiten voor jong en oud, zoals Van Goghconcerten in samenwerking met Edesche Concertzaal en het Nationaal Jeugd Orkest, het digitale schilderspel Schilderen met de meesters, de speciale lezingen, workshops over tekeningen, schilderijen en fotografie en de fietsroute Van Gogh en de natuur, op de gratis witte fietsen van het Nationale Park De Hoge Veluwe.