125.000 zonnebloemen voor Van Gogh

Geplaatst op: 17-04-2015

Ede viert het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiratie op een wel heel bijzondere manier. Deze zomer staat de gemeente vol met 125.000 zonnebloemen voor Van Gogh. 

De eerste zonnebloempitten zijn op de Trapakkers gezaaid. Daarnaast komen nog zonnebloemen langs de N224 en langs de weg richting Otterlo, naar het Kröller-Müller Museum, eigenaar van de op een na grootste Van Gogh-collectie ter werel.d 

De zee aan zonnebloemen die door dit project in en om Ede ontstaat is een eerbetoon aan het werk en leven van de wereldberoemde schilder. 

Meedoen!
Je kunt zelf ook mee doen en zonnebloempitten planten in je tuin of in je straat. Mooi verpakte zonnebloempitten zijn verkrijgbaar bij onder meer de Stadswinkel in Ede, Cinemec en op 18 april tijdens de open dag van bloemenveiling Plantion. 

Kijk hier voor meer informatie.