Uit in Ede najaarscampagne!

Geplaatst op: 19-09-2014

Heeft u ze al gezien? Sinds afgelopen donderdag (18 september) zijn de nieuwe driehoeksborden te zien langs de weg. Ditmaal staan de CineMec Arthouse films, de Vincent van Gogh-collectie van het Kröller-Müller Museum en het intieme optreden van Rob de Nijs in Cultura centraal.

Najaarscampagne driehoeksbord 1

CineMec Arthouse

Dagelijks de mooiste Arthouse films. Met bijvoorbeeld deze week:

Boyhood: een drama waarin we een jongen en zijn familie (letterlijk!) zien opgroeien. De film is namelijk over een periode van 12 jaar geschoten! Een prachtig, herkenbaar en hartverwarmend portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.

Magic in the Moonlight: De nieuwe romantische komedie van Woody Allen. Een Engelsman in het Zuid-Frankrijk van de jaren '20 wordt ingehuurd om onderzoek te doen naar mogelijke oplichterspraktijken in een wereld vol luxe herenhuizen, charmante dames en heerlijke Jazz muziek. Met Colin Firth en Emma Stone.

Hitchcock Touch: The Birds: Klassieke, kippenvel veroorzakende psychologische thriller. Eén van de bekendste horrorfilms ooit.

Kijk voor tijden en een speciale Arthouse Actie op http://cinemec.nl/content/cinemec-arthouse-actie/ !

 Najaarscampagne driehoeksbord 2

Kröller-Müller Vincent van Gogh collectie

Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Anton en Helene Kröller-Müller, de stichters van het museum, kochten tussen 1908 en 1929 maar liefst 91 schilderijen en 180 werken op papier (de tekeningen op de achterzijde van 18 bladen meegerekend), hun budget was vrijwel onbeperkt.

Vincent van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) wordt tegenwoordig gezien als een van de belangrijkste moderne kunstenaars, maar tijdens zijn leven genoot hij weinig bekendheid. Hij verkocht nauwelijks iets en werd financieel ondersteund door zijn broer Theo, met wie hij een uitvoerige correspondentie onderhield. Ook aan het begin van de twintigste eeuw was hij nog maar in kleine kring bekend. De grote aandacht van het echtpaar Kröller-Müller voor hem heeft sterk bijgedragen aan de huidige waardering voor zijn werk.

De Van Gogh Galerij is een eregalerij voor Vincent van Gogh. Hier zijn in wisselende opstelling circa veertig van zijn schilderijen te zien en wordt het verhaal van zijn leven en werk verteld. Hoogtepunt uit zijn vroege Nederlandse periode is het schilderij De aardappeleters, dat hij in april-mei 1885 van een boerenfamilie in Nuenen maakte. Het is zijn eerste grote compositie met meer figuren. Het gaat Van Gogh niet om academische perfectie, maar om expressie. Een echt boerenschilderij moet volgens hem ‘ruiken naar spek, rook en aardappelwasem’.

Kijk voor meer info op http://www.krollermuller.nl/van-gogh-galerij !

Najaarscampagne driehoeksbord 3

Rob de Nijs in Cultura

Van de grote zalen naar de intimiteit van de kleinere locaties. Dezelfde zanger, dezelfde liedjes maar met een minimale begeleiding van twee rasmuzikanten die gedwongen werden om de arrangementen tot op het bot uit te kleden.

Die unieke stem, al meer dan 50 jaar het handelsmerk van de zanger die zijn professionele carrière in ’62  begon met ‘Ritme van de Regen’ en tot op de dag vandaag zijn publiek blijft verrassen, komt hiermee nóg meer tot zijn recht.Een avond ook waar de muzikale kast met repertoire van de zanger vakkundig geplunderd zal worden.

Meer info? Kijk op www.cultura-ede.nl !