De Cirkel van Kleding

Geplaatst op: 21-07-2014

Langste waslijn ooit in beeldentuin Kröller-Müller

De Cirkel van Kledingis een project van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, te zien van 26 juli tot en met 17 augustus 2014, op het evenemententerrein in de beeldentuin.

Uit Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw gedurende haar leven 2.400 kledingstukken bezit. De Cirkel van Kleding, die de vorm krijgt van een waslijn, symboliseert het levensproces vanaf geboorte tot de dood. 120 ontwerpers, kunstenaars en particulieren gaan aan de slag om 2.400 witte, roze en rode kledingstukken te up-cyclen. Tweedehands kledingstukken en allerlei door de kunstenaar verzamelde voorwerpen worden hiermee één grote installatie. Het project stelt op een speelse en toegankelijke manier het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie aan de orde.

Kom kijken! De waslijn is te zien van 26 juli tot en met 17 augustus.

Gedurende de opbouw, van 19 tot en met 25 juli, kan het publiek meekijken bij het ontstaan van deze bijzondere installatie.