Sunday JazzFestival op 1 juni

Geplaatst op: 27-05-2014Partner: Ede Centrum

Op zondag 1 juni vindt er een unieke editie plaats van Sunday Jazzcafé. Uniek, omdat het jazzcafé wordt uitgebouwd naar Sunday JazzFestival, buiten op het terras van Het oude Politiebureau. Het festival staat in het teken van Hoofdstad van de Smaak. Naast diverse jazzacts zijn er dus ook heerlijke hapjes en drankjes en bereiden de koks deze dag een speciaal lokaal diner. Naast de hoofdact spelen diverse lokale acts op het tuinterras van Het oude Politiebureau.

Een van de hoofdgasten is Edenaar Charly Angenois. Hij is bassist bij onder meer Cor Bakker en speelde verder met Candy Dulfer, Rita Reys en Al Jarreau. Naast zijn televisieoptredens, zoals bij Paul de Leeuw, is hij docent op het conservatorium in Amsterdam. Trompettist Jan Wessels zal ook de bühne betreden. Hij is een van de meest gevraagde jazztrompetisten van Europa. Hij speelde onder andere in het Metropole Orkest en The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Organisator en jazzvocaliste Jessica Koomen vertelt enthousiast: “We hebben een geweldige bezetting voor 1 juni, het zijn stuk voor stuk jazzhelden, die eenmalig het podium delen op 1 juni. En het is bijzonder om nu ook lokale jazzmuzikanten en combo’s meer display te geven op dit festival.

Sunday Jazzcafé vindt voor het eerst buiten plaats bij mooi weer. Koomen vertelt: “We gaan natuurlijk uit van mooi weer. Zonde om binnen te zitten als het zonnig is! Een mooie afsluiter voor de zomerstop.”

De deuren gaan open om 14:30 uur. Het programma vindt plaats tussen 14:30 uur en 18:30 uur. Binnen is de bistro open voor bezoekers die een hapje willen blijven eten en uiteraard blijft het terras de hele avond open. Meer informatie en een overzicht van alle acts op www.sundayjazzcafe.nl