Cultuurfestival Gelders goed

Geplaatst op: 23-05-2014Partner: Pathé Ede

Zaterdag 24 t/m woensdag 28 mei vindt de tweede editie plaats van Gelders Cultuurfestival Gelders Goed. Ook dit jaar is er weer een uniek programma vol muziek, kunst en film. Bekijk hier de trailer. Kaarten zijn nu te koop!

Programma

Zaterdag 24 mei

Zaal 7 20.00 uur:
Feestelijke première Grace of Monaco
De openingsfilm van Cannes gaat feestelijk in première in het ExpoTheater, met na afloop een 'gracious' afterparty. Het wereldberoemde verhaal van Hollywood actrice Grace Kelly, gespeeld door de beeldschone Nicole Kidman, die door haar huwelijk met Prins Reinier de derde Prinses van Monaco werd. Meer info & tickets

Theaterfoyer, aanvang 13.00 uur
Start Expositie Verborgen Schatten uit Gelderland
De grootste niet-museale kunstverzameling is te vinden in het Huis der Provincie in Arnhem. Ruim 2600 werken zijn in de afgelopen 60 jaar verzameld. CineMec vroeg de provincie de kunstwerken voor het grote publiek zichtbaar te maken. En dat is gelukt. Tijdens de opening van het GeldersGoed op zaterdag 24 mei worden geselecteerde werken onthuld die de hele zomer te zien zijn. De expositie is dinsdag 27 mei officieel geopend door de Commissaris van de Koning Dhr. Cornielje, tijdens het Gelderse Musea in Beeld.
De expositie is dagelijks geopend van 13.00 - 18.00 uur. Meer info & tickets

Zondag 25 mei
Geluidswal 14.30 - 18.00 uur:

Kom genieten van de lekkerste streekproducten en proef de sprankelende CineVino uit eigen wijngaard in het kader van Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014. De proeverij vindt plaats op een unieke locatie: bovenop de geluidswal! Er is live muziek en bovendien krijgt u gezelschap van de mooiste levende standbeelden die een voorproefje geven op het wereldberoemde Living Statues Festival in Arnhem. Meer info

Maandag 26 mei:

Zaal 6 & 7 18.30 – 19.30 uur:
Zangworkshop door Jessica Koomen, zangdocente van de Novae Popschool Ede. Meer info & tickets
Rogier Pelgrim geeft een Masterclass Songwriting. Meer info & tickets

Live optredens
Grote Zaal 20.00 – 22.00 uur:

Meer info & tickets

Me & Mr Jansen
Het duo Me & Mr. Jansen wordt gevormd door Micha de Jonge en Wouter Jansen. Ze maken popliedjes met rock en americana invloeden. Ze speelden in het voorprogramma van Kane en Miss Montreal en komen regelmatig langs in de studio van 3FM. Hun muziek omschrijven ze als brutaal en gevoelig, ‘in your face’ en intiem.

Roos Blufpand
De 21-jarige Edese versmelt haar deels Surinaamse ‘roots’ met een bijzonder taalgevoel en originele composities, die de luisteraar bij blijven en intrigeren. Roos is een persoonlijkheid die niet bang is voor een beetje drama en diepgang.  Op 23 Mei verschijnt haar debuutalbum 'Ik ben', gevolgd door een tour door Nederland.

Rogier Pelgrim & band
Met zijn opvallende stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. Rogier werd in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. Later dat jaar won hij de Grote Prijs van Nederland. Hij speelde in het voorprogramma van Blaudzun, Handsome Poets, Janne Schra en Andy Burrows. Zijn album 'Roll the Dice' kwam begin dit jaar uit.

Dinsdag 27 mei
Zaal 7 20.00 uur:

We ontvangen tijdens de thema avond Gelderse Musea in Beeld gasten waaronder kunstenaar Klaas Gubbels, directrice Kröller-Müller Museum Lisette Pelsers en de commissaris van de Koning, die deze avond officieel de expositie ‘Verborgen Schatten uit Gelderland’ opent. Meer info & tickets

Woensdag 28 mei
ExpoTheater 20.00 uur:

De kopersectie van Het Gelders Orkest geeft onder leiding van Will Sanders een swingend optreden, waarbij ze onstuimige Zuid-Amerikaanse klanken het ExpoTheater inblazen. Beleef een zwoele zomeravond in Braziliaanse sfeer! Meer info & tickets