Welkom in de Bospoort!

Geplaatst op: 03-03-2014Bron: gemeente Ede

Op zaterdag 8 maart wordt de Bospoort feestelijk heropend na een periode van werkzaamheden. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u genieten van muziek, kunst en oude ambachten in het kunst – en cultuurkwartier van Ede Centrum. 

De Bospoort vormde tot in de vorige eeuw het centrum van Ede. Naast winkels en cafés was hier ook het eerste gemeentehuis gevestigd. Ruim een eeuw later ademt de Bospoort nog steeds een historische en artistieke sfeer. Naast bijzondere winkels en gezellige restaurants en cafés vindt u hier een traditioneel snoepwinkeltje, de vermaarde kunstwinkels van Simonis en Buunk en de nieuwe Edesche Concertzaal, gevestigd in de Noorderkerk.

Programma
De dag begint om 10.00 uur op de Posthoornstraat. Hier blikken de wethouders Breunis van der Weerd (openbare Ruimte en Verkeer), Evert van Milligen (Cultuur) en Marije Eleveld (bouwen) even terug op de afgelopen periode en onthullen officieel het nieuwe kunstwerk ‘Bijou Bospoort’.

Na de officiële opening kunt u tot 16.00 uur genieten van muziek, kunst en oude ambachten in de feestelijk versierde straten.