Jan Siebelink: Het wonder dat mij is geschied

Geplaatst op: 14-03-2014Bron: Historisch Museum Ede

Jan Siebelink heeft inmiddels 35 romans op zijn naam staan. Zijn roman Knielen op een bed violen was met een oplage van zo'n 600.000 verkochte exemplaren een megasucces en won de AKO Literatuurprijs. In de fraaie overzichtstentoonstelling Jan Siebelink - 'Het wonder dat mij is geschied' staat het werk en leven van de 75-jarige schrijver centraal. Te zien in het Historisch Museum Ede van 1 februari t/m 14 juni 2014.


imageDe tentoonstelling geeft inzicht in de vele facetten van Siebelinks schrijversleven. Uiteraard komen in de tentoonstelling zijn vriendschappen met schrijvers en beeldend kunstenaars aan bod, evenals zijn liefde voor mooie schoenen en wielrennen. Kunstvriend Klaas Gubbels heeft voor de gelegenheid een aantal speciale portretten van Siebelink geschilderd die in de tentoonstelling te zien zijn. Het persoonlijke fotomateriaal, de handschriften, correspondenties, aantekeningen en vele kunstwerken geven een inkijkje in de wereld van een sensitief schrijver.

Jan Siebelink wandel- en fietsroute

Het museum organiseert extra activiteiten rond deze tentoonstelling, zoals rondleidingen en lezingen waarin het werk van Jan Siebelink centraal staan. In samenwerking met de gemeente Ede en het Veluws Bureau voor Toerisme is een speciale Jan Siebelinkroute uitgebracht: een fiets- of wandeltocht van 15 kilometer langs plekken in en rond Ede die Siebelink in zijn boeken beschrijft. De route is verkrijgbaar bij het museum en VVV.