audiotour Bijou Bospoort

Geplaatst op: 14-03-2014Partner: Ede Centrum

De Bospoort is het oude centrum van Ede en tegenwoordig het kunst- en cultuurkwartier van het centrum, met artistieke winkeltjes en gezellige restaurants. Door de straten van de Bospoort slingert een ‘ketting’ van 48 grondspots, die elk iets tonen van het verleden en heden van dit bijzondere gebied. De naam van dit kunstwerk is ‘Bijou’. De verhalen achter de grondsports zijn te beluisteren met een audiotour

'Bijou' is het werk van kunstenaar Michiel Kluiters in opdracht van de gemeente Ede. Samen met vormgever Maarten Theuwkens ging hij op jacht naar verhalen uit heden en verleden. Ze spitten in de archieven en de bewoners vertelden veel mooie anekdotes. De meest bijzondere verhalen en anekdotes verwerkten zij in 48 afbeeldingen.

Audiotour

Met de audiotour kunt u de verhalen achter de afbeeldingen beluisteren met uw smartphone of tablet. Deze audiotour geeft bij iedere grondspot een kort verhaal over de achtergrond van de afbeelding. U vindt de audiotour op www.ede.nl/audiotour. Leest u de verhalen liever van papier? U vindt een boekje bij de winkeliers in de Bospoort en bij het VVV in de Stadswinkel aan de Molentraat 45.