Tochtje in 'arreslede' op Hoekelum

Geplaatst op: 17-12-2013

Klepperende paardenhoeven, rinkelende bellen en de sonore klanken van de midwinterhoorn. Op zaterdag 21 december beleeft u deze winterse geluiden op Landgoed Hoekelum.

Stichting Peerdsturen uit Lunteren organiseert in samenwerking met de midwinterhoorngroep De Dijkbloazers deze tocht in een winterse 'aanspanning'. Als het weer meezit en er ligt sneeuw, verandert het voertuig in een echte arreslede. De tocht duurt 45-60 minuten.

U rijdt door de mooie bossen rond het Landgoed Hoekelum. Onderweg wordt u vergezeld door de sonore klanken van midwinterhoorns, zelfgemaakte houten hoorns volgens een oeroude traditie.

Op diverse locaties op en rond het Landgoed staan midwinterhoornblazers van de  blaasgroep De Dijkbloazers om u te laten kennismaken met dit Culturele Immateriële Erfgoed. In de accommodatie “ ’t Schot” van Kaasboerderij Hoekelum wordt verteld en gedemonstreerd hoe je uit een geschikte boomstam met beperkte gereedschappen en veel geduld een mooie en goed klinkende hoorn kunt maken.

Datum: 21 december, 12.00 - 15.00 uur

Locatie: Kaasboerderij Hoekelum,, Edeseweg 122, Bennekom

Vrije toegang en vrij parkeren.