Ede officieel Hoofdstad van de Smaak 2014

Geplaatst op: 17-12-2013

De gemeente Ede heeft op vrijdag 13 december het stokje ‘Hoofdstad van de Smaak’ overgenomen van Venlo, titelhouder van dit jaar. Op 3 januari 2014 opent Ede het smaakjaar 2014 officieel tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Stadswinkel.

Komend jaar is het podium geheel voor de streekproducten uit Ede en omgeving. Van kaas, wijn, chutneys, vers vlees, groente en fruit, tot bijzondere biertjes, versgeperste sapjes, ijs van geitenmelk en brood met speltmeel van de Trapakkers (in het centrum van Ede).

Smaakambassadeurs

Om de boodschap van het lekkere lokale product te verwoorden maakt de organisatie gebruik van een aantal prominente en landelijk bekende Edenaren. Op dit moment siert het hoofd van schrijver en Edenaar Jan Siebelink tientallen borden aan lantaarnpalen in de hele gemeente Ede. Naast Siebelink zijn ook cabaretier Hans Dorrestijn, weerman Reinier van den Berg en het jonge wielertalent Jaap de Jong smaakambassadeurs van Ede.

Het verloop van het programma als ook alle ontwikkelingen rondom ‘Ede, Hoofdstad van de Smaak 2014’ zijn te volgen via de eigen website: www.hoofdstadvandesmaak2014.nl.