Zaag je eigen kerstboom in De Hoge Veluwe

Geplaatst op: 26-11-2013Bron: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Op 7, 14 en 15 december kunnen bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een eigen kerstboom uitzoeken, afzagen en mee naar huis nemen. Daarmee halen bezoekers een échte den in huis en helpen zij de natuur een handje.

Wie dit jaar met kerst geen spar maar een échte den in huis wil hebben, kan terecht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op een plek midden in het bos kunnen bezoekers gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Bovendien behoudt een grove den zijn naalden langer dan een spar.

Hoe werkt het?
Geïnteresseerden in een kerstboom kunnen zich melden bij het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Van daaruit wordt men verwezen naar de plek waar de boom omgezaagd kan worden. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben zijn er zagen beschikbaar. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, enkel de entree voor het Park dient betaald te worden. Combineer het uitzoeken van een boom met het bezoeken van onze kerstmarkt op 14 en 15 december.

Praktische informatie
Data: 7, 14 en 15 december
Locatie: Bezoekerscentrum
Tijdstip: 10.00 - 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park: volw. € 8,40, kind 6 t/m 12 jaar € 4,20, auto € 6,00)
Info: www.hogeveluwe.nl

Locatie: Het Nationale Park De Hoge Veluwe - Bezoekerscentrum, Houtkampweg 13, Hoenderloo