Ede ademt Van Gogh

Geplaatst op: 14-06-2013

Beleef van Gogh in Ede.

Het kan zomaar gebeuren dat u tegen Van Gogh aanloopt in Ede deze zomer. In de vorm van één van zijn schilderijen, maar ook via lekker eten, fietsroutes of andere leuke activiteiten. Ede ademt Van Gogh!

In de 19e eeuw verzamelde Helene Kröller-Müller als één van de eerste vrouwen in Europa een grote kunstcollectie. Ze stond aan de basis van het wereldberoemde Kröller-Mülller Museum, midden in het Nationale Park de Hoge Veluwe en onderdeel van de gemeente Ede. Helene was fan van Vincent Van Gogh en dankzij haar is het museum eigenaar van de op een na grootste Van Gogh collectie in Europa: 91 schilderijen en 185 tekeningen.

Beleef Van Gogh

Vincent van Gogh en Ede worden nog meer aan elkaar verbonden met het initiatief 'Ede ademt Van Gogh' van het Platform Uit in Ede. Ontdek Van Gogh tijdens Roots in the Woods festival en zomerconcerten en vanaf juli bij Droompark De Zanding in Otterlo met speciale arrangementen of bij de ReeHorst met fietsroutes, arrangementen en de Van Gogh lounges. 'Ede ademt Van Gogh' is een initiatief waarop iedereen kan inhaken, van de bakker en de ijsboer tot grote evenementen. Kom en beleef Van Gogh in Ede!

Heeft u ook een leuk Van Gogh - intitiatief? Neem contact op met Frans Nagel via frans@comcombi.com