Ede kijkt kunst

Geplaatst op: 05-04-2013

Kies jouw favoriete topstuk! Op 13 juli is het precies 75 jaar geleden dat het Kröller-Müller geopend werd. Op deze datum start dan ook het jubileumjaar met de tentoonstellingTop 75 tegelijk met een zeer feestelijke Zwoele Zomeravond. De gemeente Ede, supporter van het museum, sluit hierop aan met  een tour, die wordt samengesteld door de Edenaren zelf op de website www.edekijktkunst.nl.

Woon of werk je in Ede? Dan kun je jouw favoriete topstuk uit de tentoonstelling Top 75 kiezen of een ander kunstwerk uit de vaste presentatie van het Kröller-Müller. Van alle gekozen topstukken wordt een top tien samengesteld, die als speciale Edese tour in het museum kan worden gevolgd.

Hoe werkt het?

Ga naar www.edekijktkunst.nl en kies jouw topstuk uit de expositie. Vertel erbij waarom je juist voor dit kunstwerk hebt gekozen. Zit jouw favoriet er niet tussen? Upload dan je eigen topstuk uit het museum via 'mijn Kröller-Müller moment'. Na je keuze kun je jouw topstuk delen via social media en je vrienden, familie en kennissen aansporen ook hun stem uit te brengen.

Prijzen

Door jouw stem uit te brengen maak je kans op leuke prijzen, zoals vrijkaarten voor het Kröller-Müller en een verslag van jouw museumbelevenis in de lokale krant. Daarnaast maak je kans om jouw inzending terug te zien in Ede Centrum.

De gemeente Ede is sinds 2012 supporter van het Kröller- Müller Museum. Doel van het supporterschap is om Edese inwoners, bedrijven en kennisinstellingen in verbinding te brengen met het museum.