De Passiflorahoeve - Vlindertuin Harskamp

5 vlindertuinen
In de 5 vlindertuinen vliegen vele soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook vindt je er vlindereitjes, rupsen en cocons. Met een beetje geluk zie je een vlinder uit een cocon kruipen. Iedere vlindersoort heeft een andere leefwijze, voedingsbehoefte en ontwikkelproces. Wist je dat er zelfs vlinders zijn zonder mond? Ze kunnen niet eten en zijn er dus alleen maar voor de voortplanting. Bizar, maar ook weer heel erg mooi.
Daarnaast is het een zorgboerderij waar mensen met een beperking, op ontspannen wijze te midden van prachtige planten en vele dieren, kunnen werken. Wat deze hoeve uniek maakt, is haar grote collectie Passiflora's en Aristolochia's.

Bijzondere planten
De Passiflorahoeve beheert twee belangrijke plantencollecties, namelijk Passiflora's en Aristolochia's. De planten zijn op grond van strenge selectiecriteria opgenomen in de Nationale Plantencollectie. Verantwoordelijk hiervoor is de Stichting Nationale Plantencollectie (SNP). De SNP is lid van de Nederlandse Museumvereniging. Nationale plantencollecties worden ook wel 'levende musea' genoemd. Je vindt er meer dan 400 verschillende Passiflora's, ruim 120 soorten Aristolochia's, 300 Fuchsia's en 100 Hibiscussen. Daarnaast kan je ook genieten van tientallen andere kuipplanten.

Kinderen
Voor kinderen is er een leuke speurtocht verkrijgbaar. Samen met de (groot)ouders kunnen de vragen worden beantwoord. ZO worden ze op een leuke en educatieve wijze op de hoogte gebrachct van de planten en vlinders op de Passiflorahoeve.

Groepen
Dit is pas een leuk dagje uit voor een groep. Bij binnenkomst eerst een bakje koffie, en dan samen de tuin gaan verkennen. Er is ook een filmzaal waar een presentatie wordt gegeven over hoe er wordt gewerkt bij de Passiflorahoeve.

Minder Validen
De Passiflorahoeve is geschikt voor rolstoelgebruikers. Wel wordt geadviseerd om begeleiding mee te nemen.