Beleef Van Gogh 2015

Het jaar 2015 staat in het teken van Vincent van Gogh. Het is 125 jaar geleden dat de wereldberoemde kunstenaar overleed en hij wordt geëerd met spraakmakende tentoonstellingen en festiviteiten in Nederland, België en Frankrijk. Het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh wordt ook in Gelderland herdacht met een veelzijdig cultureel programma.

Van Gogh Evenementen

Wat dacht u bijvoorbeeld van een Zandsculpturen en Streetpainting festival, Plantenmozaïek, culinaire events, lezingen, workshops en films?

Hoogtepunt vormt de tentoonstelling “Van Gogh & Co. Dwars door de collectie” die van 25 april t/m 27 september 2015 te zien is in het Kröller-Müller Museum.

Bewonder meer dan vijftig schilderijen en tekeningen van Van Gogh, ontdek interessante paralellen tussen de werken en genres van Vincent en zijn beroemde tijdgenoten en krijg een prachtig overzicht van de collectie van het Kröller Muller museum.

Van Gogh Arrangementen

Naast bijzondere evenementen heeft een aantal hotels in Arnhem en op de Veluwe speciale Van Gogh arrangementen ontwikkeld, vaak inclusief een Van Gogh menu en/of fietsroutes.

Klik hier voor een overzicht van alle Van Gogh activiteiten.

Over Van Gogh

De wereldberoemde kunstenaar Vincent Van Gogh werd in 1853 geboren in Groot-Zundert in het zuiden van Nederland. Voordat hij besloot schilder te worden, was hij kunsthandelaar, leraar en predikant. Zijn eerste schilderwerken waren zeer donker, maar toen hij in 1886 naar Parijs verhuisde, leerde hij portretten te schilderen en kleur te gebruiken. In deze periode heeft hij dan ook zijn bekende zelfportretten geschilderd. Vincent hield niet van het leven in de stad en verhuisde in op latere leeftijd naar Zuid-Frankrijk. In deze laatste jaren van zijn leven maakte hij veel schilderijen en de meeste van zijn meesterwerken. De wereldberoemde meesterwerken van Van Gogh zijn onder andere: de zonnebloemen, de aardappeleters, de slaapkamer, de sterrennacht en irissen.

van gogh 2

van gogh 3